Välkommen!

Mitt namn är Kinna och jag tillverkar handgjorda, hållbara och unika produkter av ull. Framförallt tillverkar jag ulltovade helfällar, sittfällar och sittunderlag av ull.

Ulltovad fäll

En ulltovad fäll är inte ett skinn. En ulltovad fäll är gjord av ull som är klippt så att den hänger ihop. Ullen läggs sedan med de avklippta hårrötterna uppåt och på detta läggs flera lager av kardad ull. Med hjälp av vatten, såpa och rörelse så filtar rötterna ihop med den kardade ullen. På så sätt skapas en sammanhållen ullprodukt från får som fortsätter att leva. En ulltovad fäll blir en del utav ett cirkulärt kretslopp, där ullen kan skördas från samma får, varje år. 

Ull till allt

Felix

Mina ullprodukter är vackra och vilda och passar lika bra på en bänk ute i trädgården, i en läsfåtölj eller som en härlig matta i sovrummmet. Ull skänker en ombonad och varm känsla till ett hem.

En ulltovad fäll doftar mjuk, återspeglar värme och ger en känsla av trygghet. Därför passar en ulltovad fäll mycket bra, även till hunden, kaninen eller katten.

HÅLLBAR

Jag har hållbarhet i fokus, både vad det gäller hantverksprocessen och hantverket. Till de ulltovade fällarna använder jag miljövänlig såpa och vatten. Restullen används för jordberikning och täckodling på lokala odlingar. På så sätt kan jag skapa en "zero waste" produkt och de ulltovade fällarna går efter slutet av sitt användande, många år framåt, att kompostera. 

UNIK

Med inspiration av traditionella tekniker som broderi, lappning och påsöm så blandar jag också second hand textilier och ull. På så sätt vill jag låta det vackra och färgstarka möta det vilda och organiska. Jag hämtar inspiration från traditioner som grundas i att förstärka, förnya och smycka och de olika teknikerna smälter samman till det som KINNA står för: hållbart och unikt hantverk.

Hantverk

Jag tillverkar de ulltovade fällarna med hjälp av våttovning som är en uråldrig teknik för att få ullfibrerna att sätta ihop sig till ett sammanhållet och slitstarkt material. Ull är det enda material som kan bilda ett eget tyg. Det kallas att ullen filtar sig. Genom våttovningen så hjälper jag ullen att tova ihop sig till filt som sedan kan bearbetas ytterligare, eller valkas. De ulltovade fällarna har lockar på ovansidan och valkad ull på baksidan. Valkad ull blir tät, tjock och hållbar.  

Tillagd i varukorgen